On this occasion, Lapworth Architects was engaged to design and build a residential extension in Harborne for a family who needed more space as they grew. 

This interwar property remained almost unchanged until purchased by our client in the early 2010s for his family. 

 We re-organised the interior of the building and added a second gabled wing extension to mirror the existing wing to create a large family home with a contemporary interior finish.

The new wing housed a fantastic kitchen / breakfast room facing out onto the garden, which could be accessed via folding sliding doors. 

The modern decor was complemented by the huge skylights specifically requested by the client. 

The end result? A handsome house that provided spacious accommodation for a growing family in a beautiful part of Birmingham.

party wall surveyors
home extension birmingham
extension Harborne